miercuri, 28 octombrie 2009

nijikon 2009








A 2-a conventie la care particip in acest an!!! Am fost si la otaku in primavara si incep sa capat experienta cu ce si cum se face pe-acolo!
And now let's ramble!!!
In prima zi, dupa ce am dragged pe Mihu din pat am ajuns pe la ora 13? In fine am ajuns cu putin timp inainte de concursul de cosplay si ne-am bagat pe-acolo prin multime, dupa ce am dat o trua pe la standuri, si ne-am asezat nu atat de confortabil pe jos in spatele unor cosplay-people car ese tot ridicau si mutau si ... se jucau cu papusi!? Yeah, I kno, I was tempted too!!!
K, so in afara de faptul ca mi-au amortit picioarele, nu prea auzeam numele personajelor si o stresam pe Mihu, care si asa nu stia cu ce se mananca, ca nu stiam ala cine-i si din ce anime ... later am inceput sa-l stresez pe Eugen (un tip care statea intamplator langa noi si care stia mai multe ca mine!!! ... am capatat 2 dvd-uri de la el! ARIGATO!) ... si intr-un final s-a terminat, dupa ce juriul a fost un pic huiduit, cosplayeri half-liked si prezentatori ... ne abtinem, aveau hartiile lor mototolite cu scris inteligibil pe care mereu le pierdeau ...
La cosplay: misa nu era blonda ... nu avea nici macar paru drept, Rima era bruneta si avea ceva cu Kaname - disturbing thoughts - vreo 2 personaje care erau ... copi normali imbracati, maxim o peruca in plus da na lui Matt nu avea ce sa-i mai puna; Itachi a fost o dezamagire! Tipa nu avea nici macar coada, avea za coat desfacuta si canta Billy Jeane ... too disturbing ... am mai auzit huiduieli la vro 2 personaje .. un bucatar si Gintoki <- au citit numele gresit si cica tipul nu rade, Lerouch a fost relativ good, Hisagi ... oh good ... dude capitanu tau a fost Tousen nu Aizen... g-damn-it k toti am crezut ca e Gin si a fost un wtf moment!, castigatoare din FFVII a fost awesome, merita, dar si cei 2 tipi din Kingdom Hearts au fost kawaii ... iar Undertaker a fost great!
After cosplay am incercat pe la origami, dar too shy sa cer indrumari insa am reusit sa fac o crane cand am ajuns la camin duminica, acum povestim de sambata!
Cu Mihu dupa mine ne-am mai plimbat, mi-am luat o Mokona plushie care are mai nou numele de Mucosina ... Sonja a pocito si asa i-a ramas numele.
A doua zi am ajuns si mai tarziu, ca m-am trezit la 12 ... si m-am dus singura - chasing the love of my life = anime & manga - si am bantuit pe la standuri, ma tot uitam pe-acolo dubios, nu am mult curaj asa ca nu prea am vorbit cu oameni! Am vorbit la telefon cu fetele sa nu par ca o persoana ce pregateste un atentat ... si apoi m-am refigiat in sala de proiectii, tin sa mentionez ca am pierdut group cosplay si ca am vazut doar premierea, dar costumele pareau foarte misto!
In sala m-am asezat la captul unui rand gol, wrong move ... tot vroiau diversi oameni sa treaca - normal - dar am avut parte si de cosplayeri ceea ce a fost bine ... asa ... unde eram? A, da la sala, pai au inceput reclame ... cu Blue Gender, FMP si diverse AMV si MEP ... sa-mi zica si mie cineva ce-i un mep! Apoi a fost un short anime dupa mine cu zanute si 1 floare ... foarte funy finalul!!!
And next Profanatorul de anime, ceea ce toti asteptam, a fost bestial ... pauza publicitarea a fost dementiala... de fapt totul a fost demential la Profanator!
Dupa a fosr pauza ... iar moment dubios ... am zbunghit sa-mi iau apa de jos ... Nijikon water ... my precious ... not so obsesed ;) .
K, now ... dupa pauza a fost Generatia anime... cu si despre animeurile copilariei mele, mi-am amintit si eu ce vedeam cand aveam vro 5 anisori ... pana la Sailor Moon pe care nu l-am uitat. And after I left ... se uitau toti prea ciudat la mine, eram singura pt numele domnului ... e dubios sa mergi singur la o conventie, nu ai cu cine sa share ganduri si idei ... dar na la otaku sper sa vb cu oameni de pe mess si de pe forum care merg sa ma ia cu ei ca vad ca astia din juru meu fac orice altceva decat sa fie cu mine.
In concluzie: Long Live NIJIKON!!!!!!!!!!!!

2009, end!
I'm out! :)