marți, 17 noiembrie 2009

skeit pe rezervatie - redecorand..

Next day, ca ziua urmatoare ar fi prea banal pentru a incepe redecorarea.. mai ales ca totul are loc dupa ore, unele chiar plictisitoare as putea spune, ca doar matematica, desenul, chimia si muzica nu sunt amuzante daca profesori sunt plictisitori. Toata ziua Dodo trebui sa infrunte dictarile asupritoare, in loc sa cante, scria si scria si tot scria, e parca ar fi devenit un Picaso sau un Bethoveen doar prin scris. Cat despre matematica, ca de obicei probleme si alte mii de probleme, integrale si ecuatii care au continuat si pe la chimie ca de, la reactii trebuie sa sti si matematica sa calculezi diverse cantitati si chestii.
In fine, intr-un final, au scapat, iar Dodo era determinata sa redecoreze camera, sa fie mai ‚cool’ si mai ‚spicy’, de ce? ... cred ca nici ea nu stia sigur.
Ok, mai intai trebuie sa cumpar chestii, sa vedem lista: var – vreo 3 kg; culori- verde, galben, albastru, rosu, negru, mov si alb; ustensile – bidinele, pensule, vopsele de diverse culori, pungi, veioza si becuri..

Cu acest gand, Dodo, se indrepta spre primul magazin ce avea materiale de constructii, acolo o intampina o tanti batrana care o ajuta sa isi aleaga materialele si sa le arunce in gigantica plasa de rafie, care mai era si roz. Parca totul devenea din ce in ce mai roz, pe drum fiind intampinata de Mutii care ii inmana o cutie cu pisoiasi si catei ce nu aveau mai mult de doua zile si evident ca ii indesa in ghiozdan si doi litri de lapte sa aiba cu ce sa ii hraneasca, pure joy. Ajunsa acasa lua ‚pufii’ din cutie, ii indopa cu biberonul si ii aseza intr-o cutie rosie de plastic de care era prinsa o perna, in mijlocul pernei se forma un gol in care ‚pufii’, dupa cum ii denumise Tutii, puteau sa stea fara sa cada din noul lor patut. Cei treisprezece mogaldici pareau sa nu aiba somn, dar dupa ce le pusa Dodo muzica se transformara intr-un mare bulgar cu pete negre. Cel mai intrigant lucru pentru Dodo era faptul ca toate mogaldetele se acceptau, desi erau din specii diferite, dar pentru ca era prea tarziu, arunca gandul la gunoi si urca in camera, de-aci avea sa inceapa greul.

Dodo calculase cam 24 de ore de lucru, dar spera sa termine mai repede, la urma urmei, cine nu spera la asta?

Primul pas: „defrisarea” sau golirea camerei, parea sa fie mai greu de facut decat de zis, toate hainele din dulap erau puse intr-o cutie gigant in sufragerie, dulapul fusese tras spre mijlocul camerei, cearceafurile disparusera, iar paturile, masa, biblioteca, biroul si rafturile erau adunate langa dulap in centrul camerei.

Pasul doi: „painting”. Dupa ce pusa varul in vreo 7 galeti, in cantitati diferite, turna apa, lua pensulele si incepu sa coloreze peretii: tavanul, in stadiul primar devenise albastru foarte deschis, dar mai tarziu a prins sa aiba valuri si nuferi si chiar pescarusi; peretele cu usa spre interior devenise verde, dar mai apoi devenise o padure tropicala cu multe pasari si animale sf; peretele pe care urmau sa revina patul si dulapul devenise negru, cu picaturi de rosu si alb ce il faceau sa para un perete de grota insangerat; iar ceilalti 2 pereti cu geamuri devenisera un pergament cu diverse desene si simboluri.

Dodo nici nu observase cum trecuse timpul si cum de acum incepuse sa rasara sorele, dar mai avea de lucrat, doar vroia ca totul sa fie perfect.

Intre timp aparu si Muti cu noua perdea albastra, foarte deschisa cu patrate in toate culorile, se cam asorta cu camaruta, deasemenea ea facu si masa pentru ca Dodo sa nu stea nici in pauza chiar degeaba ci cu folos, in timp ce Tuti trebuia sa aibe grija de noii mogaldeti care se trezisera si bajbaiau prin noul lor patut.

D: „Deci, va place cum am varuit?”

M: „Da, este foarte inovativ si inventiv si ai terminat chiar repede, dupa doar 16 ore..”

T: „De ce trebuie sa am eu grija de mogaldeti? Mie nu imi plac cand sunt asa mici si gufizati!”

M: „Nu mai comenta, am decis ca tu ai grija de ei si gata. Acum mancativa omletele, apropo, Dodo, te-am scutit azi de scoala asa ca trebuie sa termini pana diseara si maine sa recuperezi.”

D: „Am inteles ordinele, domnule general!”

Nu dupa mult timp incepu si pasul trei: varul se uscase asa ca era timpul sa curete, podeaua si celelalte lucruri erau acoperite asa ca nu era prea mult la etapa asta, doar usa si geamurile, care acum aveau tocuri negre.

Pasul patru: redistribuirea mobilei, patul si dulapul erau puse in aceasta ordine de la geam spre usa, biroul isi avea locul langa ceam, cu tot cu biblioteca ce erainghesuita intre 2 geamuri, iar celelalte rafturi erau bine prinse deadupra patului astrel ca masa avea loc undeva intre usa si ultimele 2 geamuri, noua veioza era inghesuita intre pat si dulap, la fel cum era si geamana ei bagata undeva intre usa si dulap, restul camerei fiind luminata de ‚candelabrul’ cu alge colorate din mijlocul tavanului.

Acum camera era gata, cateva postere lipite e dulapul cel vechi si totul era perfect, pana si creioanele erau aranjata in ordinea culori, lungimei si a grosimii.

Toata operatiunea durase exact 25 de ore, iar acum era timpul ca Dodo sa doarma si sa viseze la ziua urmatoare, cand, spera ea, ca va gasi un parc de skating.


ps: scuze daca este un pic cam crappy, dar nu prea am avut chef de detalii...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu