sâmbătă, 21 noiembrie 2009

twilight - movie vs book

Azi discutam despre twilight.
De ce? Pentru ca e o frenezie, unde te uiti si unde citesti trebuie sa fie macar un articol despre aceasta nebunie.
Sincer eu nu sunt fan al filmului, dar mi-a placut cartea, e chiar funny.

Now let's debate. Ce e asa tare la film? Coloana sonora... si eventual actorii.. ca pana la 1/2 din film te plictisesti ca protagonisti se tot uita unul la altul dar nimic, no kiss, no hug, nici macar nu vorbesc ... in carte macar sti ce gandeste bella asa daca prinzi ce vrea sa zica scena x e bine, daca nu esti cu wtf pana la final.
Alte diferente, edward nu incearca sa o traumatizeze pe bella in padure, ci in pajistea din mijlocul padurii unde era soare ca lui ii place soarele si acolo fac ei multe teste, daca ma intelegeti, pe cand in film stau pe iarba si se uita unul la altul, iar testul il fac la bella in camera... nu, in camera, bella afla ca vorbeste in somn si ca doarme ciudat..
Sunt tot felul de diferente, filmul nici macar nu e comic, este prea monoton, iar la final deja se bat.. o si edward nu sare pe fereastra cu bella ii spune povesti, canta la pian pentru ea ca il pune familia si mie mi s-a parut ca rosalie nu era chiar atat de against bella.
Iar la spital, nu e ren (parca asa o cheama pe mama bellei) care e acolo cand bella se trezeste, ci edward care se preface ca doarme, dar e mai funny ca bipaia aparatul in carte si 'asta micii' iar fac teste si nebuneli.. pe cand in film nimica..
Iar jacob e trimis la bal de tatal lui sa vorbeasca cu bella si le intrerupe dansul celor doi, care nu danseaza pe-afara, danseaza inuntru ca oamenii normali.. si nu la singurul bal din film, ci la balul de final de an ca pe-alalalt il rateaza..
Si as putea continua, in loc sa bage din aceste faz funny, ei baga cele mai monotone chestii! Dude zat is boring, sper ca filmul al 2-lea sa fie mai bun, mai ales la cata reclama i-au facut .. ca ma abtin sa nu citesc cartea pana nu il vad, desi daca si la asta ii taie inceputul (coudn't help read the 1st page) cred ca ma las de filmele din serie..
Astept sa citesc si celelalte 2 carti eclipse si breaking dawn si mai ales midnight sun ca este din punctul de vedere al lui edward, poate ca din punctul lui e mai funny ca din punctul lui bella...
What? If it's funny, it's funny!

Pana dupa 27 cius cu subiectul!




Din cate am inteles nu exista inca o coperta oficiala pentru a 5-a carte, dar acestea sunt chiar interesante, chiar daca sunt facute de fani. De ce? Pai fiecare simbolizeaza ceva ... desi acel mar muscat da mai mult spre death note ..
Sa o luam pe rand: marul - death note - pe mine nu ma duce decat la faptul ca ii suteste marul lui bella de pe coperta prime carti si incepe sa-l manace ... de fapt eu nu stiu nici ce reprezinta copertile celorlate carti, dar na, ce sa-i faci? Trandafirul este chiar bestial, are o petala in forma de colt - edward e vampir => colt si este elegat si whatever => trandafir, iar cea cu fluturasul este chiar la subiect: fulture = bela, chestie rosie (banuiesc ca e o floare carnivora) = edward ... dar sa vedem ce parere are si autoarea ca astia mereu au alte idei...

2 comentarii:

  1. Pana apare Midnight Sun , mai ai de asteptat :)
    Si filmul Twilight a fost ok, doar au schimbat unele chestii ca sa mai micsoreze din poveste, fara sa schimbe (prea mult din povestea initiala). Cat despre New Moon , cica ar fi caterinca totala, dar astept sa vad filmul

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce ar trebui sa fie caterinca? Cartea (New Moon) e mai funny ca Twilight primul volum???

    RăspundețiȘtergere